Føler du deg forlatt, ensom og ute av Guds plan?
Mange som er skilt, kan oppleve en følelse av å være «femte hjul» på vognen og kan også oppleve at venner, familie og kjente ikke tør å ta kontakt, enten av frykt for å «favorisere» en ektefelle foran en annen, eller mange andre grunner. Tro bare ikke at du ikke kan gjøre noe for Gud, bare fordi din ektefelle har dratt sin kos, og kanskje til og meg «ser ut» til å ha det tilsynelatende bra i et evt. nytt forhold.
Gud har ikke glemt deg! Langt derifra! Denne historien er den første i en serie med trosstyrkende personer som kan oppmuntre oss kristne i vår vandring her på jorden, midt i vanskeligheter og utfordringer.

La denne historien om Helen Howarth Lemmel (1863 – 1961) inspirere deg. Kanskje kan du finne noen likhetstrekk mellom ditt liv og hennes og få innspill som sier at OGSÅ DU er på Guds hjerte – hele tiden? Det håper vi virkelig.

Helen Howarth Lemmel ble født i Wardle, England, som barn av en metodistpastor og hans kone i november 1863. Da Helen var 12 år, reiste familien til USA. De borre en kort tid i Mississippi før familien valgte å slå seg ned i Wisconsin. Helens stemme var vakker og hennes sangstemme gjorde at hun ble anerkjent som en veldig god sanger. Hun bodde til og med fire år i Tyskland hvor hun privattimer av sangpedagog.
Hun reiste mye rundt i Midtvesten i USA og sang på begynnelsen av 1900-tallet og holdt konserter i mange kirker. Etter hvert giftet hun seg meg en rik europeer og underviste i stemmebruk ved Moody Bible Institute og siden ved Bible Institute i Los Angeles.

Da Helens mann forlot henne, ble hun rammet av en sykdom som gjorde at hun ble blind. Midt i sorgen vendte hun seg til Jesus og kastet seg på ham, både for denne lidelsen og mange andre lidelser hun opplevde midt i livet. Midt i in situasjon begynte hun å skrive sanger og hymner og tilbedelses-sanger til Jesus. Hun skrev dikt og flere barnebøker som solgte i store opplag. Hun fortsatte med sitt musikalske arbeid og forfatterskap til 13 dager før hun skulle fylt 98 år, i 1961.

En av Helen Lemmels sanger ble utgitt i London i 1918 som en pamflett, med tittelen «Turn your eyes upon Jesus.» På norsk er tittelen «Vend ditt blikk mot Jesus» og fire år etter ble sangen en del av en samling med 67 av Helens sanger, med tittelen «Glad Songs«, eller glade sanger på norsk. Sangen har blitt oversatt til en rekke språk. En av setningene i sangen går slik: «Verdens saker vil svinne bort på en rar måte, når du fester blikket på Ham.» Amen!

Selv om Helen levde på statlig velferd i siste halvdelen av sitt liv, i en ettroms leilighet, så var hennes vanlige svar når folk spurte henne om hvordan hun hadde det: «Jeg har det bra i de tingene som betyr noe
Helen kunne ikke skrive ned sangene selv og benyttet seg av venner. Hun ringte dem til alle døgnets tider og fikk dem til å skrive ned teksten så hun ikke skulle glemme den.

I videoen under har den kristne artisten Natalie Grant og lovsangsteamet i menigheten «The Belonging Co.» sunget Helen Lemmels sang «Turn Your Eyes On Jesus» inn på ny.
Nyt sangen og la Herren betjene deg. Du er ikke glemt!